Eurovox dag 1 #riga

Op dinsdagavond moet ik nog alles inpakken. Ik begin met alle babyspullen en dat zijn er veel! Dan pak ik alle attributen in die ik denk nodig te hebben: microfoon, camera, camerastand, shakers, kazoo’s. Je kan het zo gek niet bedenken of ik heb het ingepakt. Ik eindig dan ook met drie koffers waarvan er één in de handbagageruimte past en twee ingecheckt moeten worden. Daarnaast nog een enorme kinderwagen en een luiertas. Gelukkig ben ik niet alleen, want dan had ik het wel een beetje moeilijk gehad vrees ik… :0

Op Schiphol komen we Evelien tegen en Evelien is ook behulpzaam. Die neemt een tas van me over en mijn moeder ook. Zo kan ik Tirsa in de draagdoek doen. Dat vind ze echt niet leuk en ze begint te krijsen. Als ze maar niet de hele reis gaat huilen! Eenmaal zittende valt Tirsa gauw in slaap en dat is fijn, wat is ze toch een toppertje! We hebben een rustige vlucht en Tirsa is heerlijk rustig, tot ze weer in de draagdoek moet. Ze begint hartstochtelijk en hard te krijsen en ik zie het Letse meisje naast mij heimelijk haar vinger in haar oor doen. Ik denk: “‘t Is de dochter van een zangeres, túúrlijk kan ze hard krijsen. Krijs maar kleintje. Train ze maar die stembandjes van 0,00001 mm.” 🙂
Aangekomen in Riga past natuurlijk niet alles in één taxi, haha. We huren twee taxi’s. Sorry voor de budgettering. We settelen ons in het hotel en Evelien en ik gaan de stad even verkennen. We eten wat want zijn nogal hongerig en spreken daarna af met de ‘board’ van EVTA. Spannend! Dat blijkt niet meer te zijn dan een bord eten naar binnen schuiven en Ineke van Doorn ontmoeten, mijn oude docent van het conservatorium. Leuk! Evelien en ik besluiten nog even de stad in te gaan en blijken eigenlijk alles al te hebben gezien want Riga is schattig klein, een soort sprookjesstadje. Er is overigens wel echt al een heerlijk uitgaanssfeertje en ik hoor vieze Engelsen zich al verlekkeren op de vrouwen die ze deze avond zullen scoren. Ok, die bieden zich dan ook al wel aan. Zie dit filmpje… 🙂 Woensdagavond 22:00. Wat me opvalt is dat er overal live muziek is in deze stad. Een operazanger zingt op straat prachtige aria’s, een gitarist speelt heerlijke arrangementjes van bekende en onbekende popliedjes, duo’tjes spelen covers in leuke arrangementjes. Ook zien we een zielig oud vrouwtje met een hoog piepstemmetje en een tamboerijn… De andere kant van de medaille. De kwaliteit van de muzikanten is over het algemeen goed en ik denk dat ik me prima ga vermaken deze dagen in deze bijzondere stad, voor deze bijzondere gelegenheid.

Om 00:00 vind ik het mooi geweest en duik lekker mijn bedje in. Morgenochtend repeteren we om 10:00! En het stemmetje moet het dit weekend natuurlijk wel goed doen op het Grand Concert in de BIG HALL! Nou nou nou, dat wordt wat… 😉

 

Bestand 18-06-15 12 52 06

One Comment
  1. Nice, moet een apart, kunstzinnig sfeertje zijn daar. En dan die lekkere danseressen.. Enjoy 🙂

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *