Studio #5 De Broer

Jan, Jeanie, Jean, Jeanieboonieboon, Jeanbob, Jeanbobbe, Guitarhero, broer. Vier jaar geleden begonnen we met het schrijven van de muziek van deze aankomende CD. Het begon als een soort miniprojectje. Broer, zus en muziek door hen samen geschreven. We schreven niet snel, de muziek kwam langzaam tot stand. We speelden op verschillende plekken en noemden onszelf SETH, een setje waren we en SETH was een mooie naam. In 2012 brachten we een EP uit met 5 nummers. Een miniproductie. We formeerden een band en speelden met de release voor het eerst met band; een nieuwe ambitie was geboren. De muziek opnemen met band op CD en verder gaan met band onder een nieuwe naam: Willow Mae.

Met Jan in de studio is altijd dolle pret, hij heeft altijd heerlijk veel kritiek op zichzelf en vind het een sport om zichzelf belachelijk te maken. Daar zijn er trouwens meer van, maar daarover later meer… Jan is een zeer muzikale, auto-didacte, muziekliefhebber die ook nog eens vrij verdienstelijk gitaar speelt. Hij heeft zich Fingerstyle eigen gemaakt en heeft het daarmee voor elkaar gekregen om zichzelf vrij onmisbaar te maken. Onze muziek is zo doordrongen van fingerstyletechniek dat ik eigenlijk niet goed weet wie hem zou kunnen vervangen. Vervangen? Ja, Jan is naast zijn halve baan als gitarist ook nog eens dominee en heeft een gezin met 4 kinderen en ook nog een  vrouw. Hij is sinds kort een landverrader, want hij heeft 010 verlaten voor 020 en reist dus op en neer om betrokken te kunnen blijven bij Willow Mae.  Het zou dus wel eens voor kunnen komen dat hij door andere verplichtingen genoodzaakt is zich te laten vervangen. Tot nu toe is dat nog nooit nodig geweest en is hij er altijd bij geweest, de trouwe hond…

Op vrijdag waren Jan en ik alleen in de studio. De horden bandleden waren na drie dagen invasie van de studio weer weg, en wij konden in alle rust de duostukken opnemen. Mango en You Are konden in alle rust ontstaan en dat was duidelijk goed voor de productiviteit. Ik, na een week ziek geweest te zijn (gaan jullie het horen!?) zong deze partijen ook meteen in, en zo kon het écht een duo-in-de-studio-sound krijgen. Het was super om samen de muziek tot stand te zien en te horen komen, het was gezellig en het is een eer om met mijn lieve broer en deze geweldige gitarist deze CD te hebben mogen maken. Oh ja, omdat iedereen het er over eens is: Die akkoordjes van Mango heb je toch maar even mooi in elkaar gefrutseld Genius. Dank daarvoor, en voor alle andere liedjes waar jij je onmisbare bijdrage aan hebt geleverd.

Love you! Als muzikant en als broer! Op nog veel meer mooie muziek en avondjes bij vuurtjes familiedingen bespreken. Het liefst tegelijk!

jan

2 Comments
  1. mooi hoor liefje.. met dank aan onze Schepper, die hem zoveel in handen heeft gegeven. Ik geniet er van. Van jullie en van de muziek.

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *